Parte componentă a sistemului de asigurare a ordinii publice, pe lângă Poliția Română, Jandarmeria, ajutate de forțe complementare, cum ar fi garda financiară, garda de mediu etc sau societăți de securitate privată, Poliția Locală este o instituție aproape de cetățean, atentă la orice aspect care interesează cetățenii.

 

Fără atribuții în descoperirea și cercetarea infracțiunilor, Poliția Locală se ocupă de asigurarea ordinii și liniștii publice, de prevenirea contravențiilor și a infracțiunilor, fiind totodată un ajutor pentru primar și serviciile publice din primării pentru asigurarea curățeniei localității, la organizarea și desfășurarea diferitelor evenimente politice și cultural sportive în municipiu. Fiind un serviciu public și nu un simplu serviciu însărcinat cu aplicarea legii, cum este Poliția Română, Poliția Locală asigură asistență populației municipiului, constând în intervenția în ajutorul persoanelor ce se află în pericol, asistență pentru persoanele care doresc să intre în contact cu alte autorități sau servicii sociale și nu în ultimul rând, rolul său de a fi permanent în slujba cetățeanului.

 

În timp ce poliția națională este un organ reactiv, centralizat și independent, Poliția Locală este un organ proactiv, descentralizat ce are legături strânse cu comunitatea. Poliția Locală este subordonată doar primarului și Consiliului Local.

 

Polițistul local nu trebuie să acționeze numai strict în conformitate cu legea, în mod rigid, ci trebuie să țină seama și de celelalte norme: morale și cutumiare. Numai în acest mod, poate câștiga respectul populației.

 

Regulamente


Regulament de organizare a traficului greu pe raza municipiului Reghin - aprobat prin HCL nr. 75 / 28.05.2009 (Download)                  

Regulament privind înregistrarea vehiculelor care nu se supun înmatriculării pe raza municipiului Reghin - aprobat prin  HCL nr .25/26.03.2009 (Download)

          Lista vehiculelor care se supun procedurii de înregistrare (Download) 

          Formular - Cerere pentru înregistrarea vehiculului (Download)