Centru de educație și îngrijire a copilului cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, situat în municipiul Reghin, str. Mihai Viteazu, nr. 85A.

 

A fost reabilitat şi dotat la standarde moderne pe bani europeni printr-un proiect finanțat prin MECANISMUL FINANCIAR SEE 2009- 2014, finalizat în aprilie 2017. Partenerii din cadrul proiectului ,,Înfiinţarea unui centru de educaţie şi îngrijire a copilului cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani în municipiul Reghin” au fost oraşul Ungheni din Republica Moldova şi Filantropia Ortodoxă Alba-Iulia, Filiala Reghin.

 

Veselă şi colorată, noua creşă este un adevărat univers pentru cei mici, care au la dispoziţie un spaţiu generos de joacă şi personal calificat, gata pregătit să le ofere celor mici, toată atenţia şi îngrijirea de care au nevoie. 

 

Creşa „Universul Prichindeilor” are o capacitate de 25 de locuri, iar şapte dintre acestea sunt pentru micuţii de etnie romă. Creşa dispune de o singură grupă, dotată cu jucării şi materiale didactice specifice vârstei, grup sanitar, cabinet medical şi sală de igienizare. Unitatea de învăţământ este deservită de o educatoare, educator puericultor, un asistent medical, două infirmiere, o îngrijitoare şi şeful centrului.