ANUNȚ 

În atenția proprietarilor de terenuri agricole din municipiul Reghin

          Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Mureș, reamintește fermierilor despre faptul că este strict interzisă arderea miriștilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile, și a vegetației pajiștilor permanente, ceea ce reprezintă încălcarea angajamentelor asumate la depunerea cererilor de plată la APIA, în ceea ce privește respectarea normelor de ecocondiționalitate, respectiv a bunelor condiții agricole și de mediu.

          Aceste fapte atrag sancțiuni drastice, prin aplicarea de reduceri la sumele autorizate la plată, care pot ajunge chiar la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru anul în curs. De asemenea, astfel de sancțiuni atrag răspunderea celor care se fac vinovați, prin aplicarea de amenzi contravenționale de către instituțiile abilitate, și, în funcție de gravitatea urmărilor produse, pot atrage și alte tipuri de răspundere.

          Având în vedere apariția frecventă în această perioadă de astfel de cazuri, APIA, împreună cu alte autorități publice, IGSU și Garda de Mediu vor întreprinde controale pe raza intregului județ în vederea identificării și sancționării celor vinovați.