ANUNȚ

Primăria Municipiului Reghin și SC RAGCL SA organizează în perioada 25 martie – 12 aprilie 2019 acțiunea de salubrizare generală a localității în cadrul campaniei „Curățenia de primăvară 2019 ”.

Rugăm toți cetățenii și asociațiile de proprietari să îşi cureţe imobilele, curțile și grădinile şi să depună deşeurile adunate în zona special amenajată, adiacentă containerelor menajere (pentru locuitorii cartierelor de blocuri) sau la marginea trotuarelor pentru locuitorii de la case, de unde vor fi ridicate şi transportate de către echipele de lucru, în zilele programate, conform graficului de mai jos.

În campanie se vor colecta obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri, etc), deșeuri electrice și electronice, precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și  cartierelor din municipiul Reghin. Deșeurile vegetale provenite provenite din corecția ramurilor, trebuie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime și legate în snopi pentru a facilita colectarea.

Nu se vor colecta deșeuri din lucrări de construcții și amenajări interioare (moloz, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte, etc.), deșeuri periculoase (baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri, etc.), deseuri spitalicesti (seringi, medicamente, etc.), deseuri chimice (lacuri, vopsele, etc.), sticlă de geam, ambalaje de sticlă. Deșeurile de ambalaje de sticlă (nu și sticlă de geam spartă) se depun în recipientele tip clopot, special destinate acestui scop, care sunt amplasate în oraș.

Download: Grafic privind colectarea deşeurilor