INDUSTRIA PRELUCRĂRII LEMNULUI:

 

 

Remex S.A., cu o vastă experiență acumulată în domeniu, este producător de mobilier din stejar masiv. Livrează pe piaţa europeană, în Franţa, Anglia, Germania, Olanda, Irlanda.

 

SC Bucin Mob SRL Reghin s-a înfiinţat în anul 1993 ca o firmă de familie. Produsele societăţii, mobilier de grădina din lemn de răşinoase, ferestre, uși, se exportă în ţări ca Germania, Austria, Italia, Ungaria, Franţa şi Finlanda. În anul 2005 a fost deschisă o reprezentanţa la Braşov şi în 2010 la Corbeanca-Ilfov, prin care produsele sunt vândute şi pe piaţa internă.

 

Compania Larix Mobila, cu sediul în Reghin, judeţul Mureş, realizează circa 70% din cifra de afaceri de 17 milioane de euro din export, în ţări precum Olanda, Germania, Belgia, Franţa, Luxem¬burg, Austria şi Anglia. Pe plan local, antreprenorul şi-a dezvoltat propria reţea de magazine – Naturlich –, dar colaborează şi cu distribuitori de mobilă. Larix Mobila deţine patru fabrici din care cea mai mare este la Gheorgheni (judeţul Harghita), în Aluniş (judeţul Mureş), compania are o fabrică  specializată în producţia de scaune, și la Reghin, Larix Mobila deţine două fabrici specializate în producţia de mobilier tapiţat.

 

MobilaDalin este o companie românească, producătoare de mobilier tapițat care activează pe piața din România începând cu anul 1992. Cu o gamă variată de produse de înaltă calitate, MobilaDalin este pe locul 4 în topul producătorilor de mobilier tapițat din România (Studiu Interbiz, 2014). Produsele companiei se vând astăzi în aprox. 150 de magazine din România, Ungaria și Republica Moldova. 

 

Kastamonu Romania este unul dintre cei mai mari producători de feţe de uşi (panouri din HDF pentru uşi celulare), producţia anuală acoperind aproximativ 10% din cererea globală a acestei pieţe. Odată cu punerea în funcţiune a noii fabrici de PAL, Kastamonu Romania se poziţionează de asemenea printre cele mai importante companii producătoare de PAL brut şi melaminat din regiune. 

 

Amis Mob SA produce o gamă largă de mobilă din lemn pentru sufragerie, dormitoare, holuri, bucătărie.

 


INDUSTRIA PRELUCRĂRII INSTRUMENTELOR MUZICALE:

 

HORA S.A. a fost înființată în anul 1951 de către lutierul Roman Boianciuc, fiind cea mai veche și cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din Europa. Dintre cele peste 200 de tipuri de instrumente muzicale care se fabrică la SC HORA SA Reghin, 60% din producţie este personalizată în funcţie de dorinţa clienţilor. Societatea din Reghin exportă în jur de 85% din producţie în peste 30 de ţări ale lumii.

 

Gliga Instrumente Muzicale S.A.  este înființată  în anul 1992; o altă fabrică de instrumente muzicale care a dus renumele orașului Reghin peste hotare. Ca o confirmare a valorii instrumentelor muzicale create aici marele violonist Yehudi Menuhin a concertat și pe o vioară marca Gliga.

 

În prezent pe lângă cele două fabrici de viori din Reghin, numeroși lutieri, în ateliere lor duc mai departe tradiția fabricării viorilor, tradiție și artă care contribuie în continuare la renumele Reghinului de "orașul viorilor" sau "noua Cremonă".

 


INDUSTRIA CONSTRUCTOARE DE MAȘINI ȘI UTILAJE AGRICOLE ȘI FORESTIERE:

 

Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcţii de maşini și utilaje. Funcționând inițial ca și companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere. Gama de produse realizate la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii şi piese de schimb. În 2015 s-a inaugurat singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, locul unde se formează și lucrează peste 40 de ingineri specialiști.

 

Societatea MAVIPROD a fost fondată în 1993 din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere. Începând cu 1998 MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA. În prezent societatea MAVIPROD deține o rețea națională de distribuție cu peste 15 locații de desfacere, servicii de asistență tehnică disponibilă 24/7 pentru utilaje agricole și forestiere, precum si puncte de lucru în Ungaria și Republica Moldova.

 


INDUSTRIA FABRICĂRII ÎNCĂLȚĂMINTEI: 

 

ALPINA SHOE PRODUCTION SRL -Compania a fost fondata în anul 1959 sub numele de IPM Sport, în acea perioada fiind specializată în încalțămintea sport. Începând din anul 1998, devine parte a grupului Modapel Group BV, o companie multinațională olandeză. Fabrica produce modelele proprii  (RAVALLE, HINSON, OMNIO), încălțăminte pentru anumite mărci private europene și deasemenea contracte de manufactura pentru branduri recunoscute international precum ZARA, ALDO și DEICHMANN. De-a lungul anilor, a avut în portofoliu și încălțăminte sport pentru brand-uri precum PUMA și DECATHLON, în timp ce ghetele pentru patinele de performanță VIKING sunt înca produse în Reghin – de mai bine de 40 de ani!

 

REGSAN PRODIMPEX SRL - Societatea a fost înființată în anul 1993 cu profil producție încălțăminte numai din piele, confecționată manual.