Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Mesaj Primar

08-03-16 10:12

8 martie – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

La mulți ani, femeie! Nu, nu e nici pe departe suficient să existe o singură zi în an în care să fii celebrată! Dar tu ești bravă, puternică și înțelegătoare. Și ca de fiecare dată știi ce trebuie făcut. Te încarci cu energia pozitivă a acestei zile cât să îți ajungă un an întreg. Un an în care te lovești de obstacole și greutăți în fiecare zi. Un an în care zilele și situațiile se încăpățânează să îți demonstreze că egalitatea de gen e încă un deziderat, că reprezentarea echitabilă a femeilor nu e tocmai realizată, că toate mesajele și proverbele care slăvesc femeia rămân de multe ori doar atât: mesaje în amintirea zilei de 8 martie.
Cu toate astea, cu fiecare zi, devenim parcă mai puternice, mai determinate. Și suntem conștiente că fiecare mică victorie a noastră - la muncă, acasă sau în societate, este o piatră de hotar în drumul nostru comun.
Da, există o singură zi în an în care toată atenția lumii este asupra femeii! Dar știm toate, că avem 364 de zile în care avem ocazia să ne facem mândre predecesoarele și să acționăm astfel încât, cele care vor veni să fie mândre că ne calcă pe urme! Pentru că, micile sau marile realizări ale fiecăreia dintre noi, spun cel mai puternic și motivat „La mulți ani, femeie”, în fiecare zi!
O primăvară înfloritoare!
Maria Precup,
Primarul municipiului Reghin
 
Descarca: