Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

23-09-15 15:49

Primăria Municipului Reghin prin Biroul Cadastru şi Registru Agricol aduce la cunoștința celor interesați faptul că, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Mureș, începând cu data de 21 septembrie 2015 eliberează adeverințe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafață și beneficiarii Plății redistributivă – Campania 2015, care intenționează să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la Băncile care au încheiat Convenții cu Agenția.

          Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.
          Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.
          Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale.
          Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS și Plății redistributive, respectiv 72,69 euro/hectar pentru SAPS și 5,00 euro/hectar pentru primele 5 ha și de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 ha pentru Plata redistributivă, denominată în lei astfel:
          a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării/creditului/semnării contractului de credit;
          b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2015 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2015.
          În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia Convențiile dintre instituțiile financiare bancare și nebancare și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Reghin