Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT SISTARE APĂ REGHIN

06-11-14 12:36

Conform ultimelor estimări, azi, 6.11.2014, se vor finaliza lucrările de înlocuire cu o conductă nouă a tronsonului avariat din conducta magistrală DN 600.

          Alimentarea cu apă a municipiului Reghin este reluată în acest moment prin intermediul conductei secundare DN 400, excepţie face doar zona înaltă (cart. Rodnei), unde apa nu a ajuns încă din cauza debitului insuficient de apă şi a consumului extrem de mare din celelalte zone ale oraşului. Alimentarea cu apă va fi reluată şi în cartierul Rodnei în cursul acestei dimineţi.
          Se reamintește faptul că apa nu este potabilă şi se poate utiliza doar în scopuri menajere până la transmiterea unor noi indicaţii!
          În cursul zilei de mâine, 7.11.2014, se vor efectua manevrele de recuplare a conductei magistrale DN 600 la sistemul de alimentare cu apă al municipiului Reghin. Tot mâine se vor efectua şi operaţiunile de spălare şi dezinfectare în întregime a sistemului de distribuţie din oraş, urmând ca populația municipiului şi a comunelor limitrofe, să fie informată cu privire la momentul reluării alimentării cu apă potabilă în regim normal.
          Locuitorii sunt atenționați să-și verifice robinetele de apă, pentru ca acestea să nu fie în poziţia deschis, existând riscul provocării unor inundaţii.
          Până la reluarea alimentării cu apă în regim normal, toate instituţiile importante din oraş, (spitalul, unităţile de învăţământ etc.), sunt alimentate cu ajutorul autocisternelor, iar locuitorii municipiului Reghin au posibilitatea să se aprovizioneze cu apă potabilă din recipientele special amplasate de către Compania AQUASERV Reghin, la următoarele adrese:

Autocisterna 1
Cart. Unirii – bl. 15 
Cart. Rodnei – bl. 2 
Cart. M. Viteazu - lângă centrala termică 
Piaţa Mare – la poartă 
Spitalul Municipal Reghin – în curte 

Autocisterna 2
Unirii – sediul Poliţiei 
Intersecţia străzilor Lupului cu Plugarilor 
Str. Mihai Eminescu – bazin de apă 
Intersecţia străzilor Cerbului cu Pădurii 
Intersecţia străzilor Stejarului cu Pictor Grigorescu şi G. Coşbuc 
Realimentarea recipienţilor se face din 4 în 4 ore, la nevoie mai des în zonele mai aglomerate.
 
          Responsabil pentru gestionarea autospecialelor şi pentru alimentarea cu apă potabilă a acestor recipienţi este dl. Nagy Andras, din cadrul Companiei AQUASERV Reghin.
          Compania AQUASERV S.A. sucursala Reghin va ține la curent cetățenii în ceea ce privește desfăşurarea lucrărilor  prin intermediul paginii de internet www.aquaserv.ro, facebook.com/AQUASERV şi prin intermediul mass-mediei,  cerându-și  scuze pentru disconfortul creat și mulțumind  de înțelegere.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului  Reghin