Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT SISTARE APĂ REGHIN

05-11-14 16:12

Începând cu ora 15:00 Uzina de apă Reghin v-a fi repornită, iar alimentarea cu apă va fi reluată în oraş, însă cu presiune scăzută. Apa va ajunge la robinete treptat, în funcţie de reumplerea sistemului de distribuţie. Alimentarea cu presiune scăzută va dura timp de 4-5 zile, până la înlocuirea cu o conductă nouă a tronsonului avariat din conducta magistrală.

          Se atrage atenţia locuitorilor că trebuie să  verifice robinetele de apă, pentru ca acestea să nu fie în poziţia deschis, existând riscul provocării unor inundaţii și  că la reluarea alimentării cu apă, din cauza antrenării depunerilor din conducte, la robinete e posibil să curgă apă tulbure. Chiar dacă după o perioadă scurtă apa se va limpezi, această apă nu este potabilă şi se poate utiliza doar în scopuri menajere până la transmiterea unor noi indicaţii!

          Până la reluarea alimentării cu apă în regim normal, toate instituţiile importante din oraş, (spitalul, unităţile de învăţământ etc.), sunt alimentate cu ajutorul autocisternelor, iar locuitorii municipiului Reghin au posibilitatea să se aprovizioneze cu apă potabilă din recipientele special amplasate de către Compania AQUASERV Reghin, la următoarele adrese:

Autocisterna 1
Cart. Unirii – bl. 15 
Cart. Rodnei – bl. 2 
Cart. M. Viteazu - lângă centrala termică 
Piaţa Mare – la poartă 
Spitalul Municipal Reghin – în curte 

Autocisterna 2
Unirii – sediul Poliţiei 
Intersecţia străzilor Lupului cu Plugarilor 
Str. Mihai Eminescu – bazin de apă 
Intersecţia străzilor Cerbului cu Pădurii 
Intersecţia străzilor Stejarului cu Pictor Grigorescu şi G. Coşbuc 

          Realimentarea recipienţilor se va face din 4 în 4 ore, la nevoie mai des în zonele mai aglomerate. Responsabil pentru gestionarea autospecialelor şi pentru alimentarea cu apă potabilă a acestor recipienţi este dl. Nagy Andras, din cadrul Companiei AQUASERV Reghin.
          Uzina de apă Reghin a fost oprită azi, 05.11.2014, între orele 09:00 – 15:00, pentru pregătirea lucrărilor de înlocuire cu o conductă nouă a tronsonului avariat din conducta magistrală. Aceste lucrări se vor defăşura, ca şi până acum, în regim continuu, zi şi noapte, pentru ca perioada în care este afectată alimentarea cu apă potabilă să fie redusă la minim. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a comunelor limitrofe (Petelea, Gornesti, Breaza, Lunca, Voivodeni, Batos, Suseni, Ideciu, Gurghiu, Solovastru si Fărăgău), aceasta va fi reluată doar după remedierea în totalitate a avariei.
          Compania AQUASERV S.A. sucursala Reghin va ține la curent cetățenii în ceea ce privește desfăşurarea lucrărilor  prin intermediul paginii de internet www.aquaserv.ro, facebook.com/AQUASERV şi prin intermediul mass-mediei,  cerându-și  scuze pentru disconfortul creat și mulțumind  de înțelegere.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului  Reghin