Româna Maghiara Engleza Francezã
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

05-11-14 15:56

Am luat la cunoștință de comunicatul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „AQUA INVEST MUREȘ” și observ că o instituție care nu ar trebui să aibă nici o implicare politică ne dă răspunsuri electorale la problema atât de gravă cu care se confruntă locuitorii Municipiului Reghin.

          Nu voi intra în jocul electoral al celor care conduc această instituție, dar mă văd nevoită să răspund punctual acuzațiilor care mi s-au adus într-un mod total neprofesionist prin Comunicatul de presă al ADI „AQUA INVEST MUREȘ” din data de 4 noiembrie.
          1.Măsurile la care se face referire în Comunicat au fost luate în urma întrunirii Comitetului local pentru situații de urgență, convocat de Prefectul Județului Mureș la inițiativa mea, întrunire la care nu a participat nici un reprezentant al ADI „AQUA INVEST MUREȘ”. Absolut toate măsurile care s-au instituit în Municipiul Reghin în aceste ultime zile, respectiv instalarea de bazine de apă potabilă, montarea de ghene de apă cu apă menajeră în cartierele din Reghin, livrarea de apă potabilă către creșe și grădinițe au fost luate de către autoritățile locale cu sprijinul Sucursalei Reghin a operatorului regional.
          2.Deși a fost campanie electorală în momentul în care a debutat problema, prioritatea mea a fost soluționarea acestei probleme și, așa cum deja am afirmat, a existat o comunicare permanentă cu conducerea SC Compania „Aquaserv” SA, cea care are în responsabilitate directă serviciul public de alimentare cu apă și care are expertiza necesară rezolvării unei astfel de situații. Faptul că era campanie electorală ar putea însă să ne ofere explicația motivului pentru care lucrările efective la conducta magistrală au început de-abia în seara zilei de duminică, 2 noiembrie.
          3.Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de apă canal, nr. 202662 din 05 martie 2010, nu primarul trebuie să anunțe ADI „AQUA INVEST MUREȘ” despre problemele care apar în furnizarea apei, această obligație aparținând operatorului regional SC Compania „Aquaserv” SA.
          4.Faptul că ADI „AQUA INVEST MUREȘ” a aflat din presă despre problema majoră cu care se confruntă de 5 zile Municipiul Reghin, așa cum au recunoscut prin textul Comunicatului, dovedește iresponsabilitatea și prostul management atât a ADI „AQUA INVEST MUREȘ” cât și a SC Compania „Aquaserv” SA, fiind rezultatul proastei comunicări dintre cele două instituții.
5.A aduce în discuție motivații electorale, așa cum a făcut  ADI „AQUA INVEST MUREȘ” prin Comunicatul de presă din 4 noiembrie, dovedește tratarea cu superficialitate a problemei furnizării cu apă în Municipiul Reghin și existența unei agende electorale a conducerii ADI „AQUA INVEST MUREȘ” .

Primarul Municipiului Reghin,
Precup Maria
 
Comunicatul vine ca urmare a comunicatului dat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “AQUA INVEST MUREȘ” în ediția din 5.11.2014 a publicației ZI DE ZI, care este scanat și atașat.