Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT SISTARE APĂ REGHIN

05-11-14 12:40

Compania AQUASERV S.A. sucursala Reghin anunţă consumatorii că furnizarea apei către municipiul Reghin a fost oprită azi la ora 09:00, în vederea pregătirii lucrărilor de înlocuire cu o conductă nouă, a tronsoanelor avariate din conducta magistrală. Se menționează faptul că, deşi Uzina de apă este oprită începând cu ora 09:00, datorită faptului că sistemul de distribuţie este plin, alimentarea cu apă va mai dura între 30 de minute şi 3, 4 ore.

          Se atrage atenţia consumatorilor că în acest moment din cauza antrenării depunerilor din conducte apa nu este potabilă. Această apă se poate utiliza doar în scopuri menajere până la transmiterea unor noi indicaţii!
          Până la reluarea alimentării cu apă în regim normal, instituţiile importante din oraş, (spitalul, unităţile de învăţământ etc.), sunt alimentate cu ajutorul autocisternelor, iar locuitorii municipiului Reghin au posibilitatea să se aprovizioneze cu apă potabilă din recipientele special amplasate de către Compania AQUASERV Reghin, la următoarele adrese:
 
Autocisterna 1
Cart. Unirii – bl. 15 
Cart. Rodnei – bl. 2 
Cart. M. Viteazu - lângă centrala termică 
Piaţa Mare – la poartă 
Spitalul Municipal Reghin – în curte 

Autocisterna 2
Unirii – sediul Poliţiei 
Intersecţia străzilor Lupului cu Plugarilor 
Mihai Eminescu – bazin de apă 
Intersecţia străzilor Cerbului cu Pădurii 
Intersecţia străzilor Stejarului cu Pictor Grigorescu şi G. Coşbuc 
          Realimentarea recipienţilor se va face din 4 în 4 ore, la nevoie mai des în zonele mai aglomerate. Responsabil pentru alimentarea cu apă potabilă a acestor recipienţi este dl. Nagy Andras, din cadrul Companiei AQUASERV Reghin.
          Se atrage atenţia locuitorilor să verifice robinetele de apă la părăsirea domiciliului, existând riscul provocării unor inundaţii dacă acestea rămân în poziţia deschis.
         
          Azi, 5.11.2014, după ora 15:00, alimentarea cu apă va fi reluată în Reghin, însă cu presiune scăzută. Alimentarea cu presiunea scăzută va dura timp de 4-5 zile, până la înlocuirea cu o conductă nouă a tronsonului avariat din conducta magistrală. Lucrările se vor desfăşura, ca şi până acum, în regim continuu, zi şi noapte. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a comunelor limitrofe (Petelea, Gornești, Breaza, Lunca, Voivodeni, Batoș, Suseni, Ideciu, Gurghiu, Solovastru și Fărăgău), aceasta va fi reluată doar după remedierea în totalitate a avariei.

          Compania AQUASERV S.A. sucursala Reghin va ține la curent cetățenii în ceea ce privește desfăşurarea lucrărilor  prin intermediul paginii de internet www.aquaserv.ro, facebook.com/AQUASERV şi prin intermediul mass-mediei,  cerându-și  scuze pentru disconfortul creat și mulțumind  de înțelegere.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului  Reghin