Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

03-11-14 15:37

Având în vedere că din data de 1 noiembrie în municipiul Reghin a fost sistată alimentarea cu apă, iar avariile care au determinat această problemă nu au fost soluționate operativ de către conducerea operatorului regional, solicit public demisia conducerii SC Compania Aquaserv SA.

          Deși din diverse surse locuitorilor Reghinului li s-a adus la cunoștință că Primăria ar fi în vreun fel răspunzătoare pentru situația creată, vă reaminteasc că, în baza Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, responsabilitatea alimentării cu apă aparține Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUAINVEST, condusă de președintele Consiliului Județean – Ciprian DOBRE, și operatorul regional SC Compania Aquaserv SA – Reghin, condus de director Dumitrache Gabriel, Nagy Andras și Cioba Dorel. 
          Menționez că potrivit contractului de delegare a gestiunii serviciului de apă canal, nr. 202662 din 05 martie 2010, SC Compania Aquaserv SA are obligația de a furniza continuu apa potabilă către toți consumatorii casnici și industriali de pe raza municipiului Reghin și poartă întreaga responsabilitate pentru sistarea apei potabile din oraș.
          Din momentul în care am fost anunțată de problemă, am ținut permanent legătura cu cei responsabili și am încercat să înțeleg motivele datorită cărora situația nu putea fi remediată, dar atât din punctul meu de vedere cât și a unor specialiști cu care m-am consultat, problema care a determinat sistarea furnizării de apă în Municipiul Reghin putea fi rezolvată în termen de 24 de ore de la apariție. În aceste condiții, este inadmisibil ca timp de mai mult de 48 de ore Municipiul Reghin să nu beneficieze de alimentare cu apă și nici de un sistem de avarie care să asigure nevoile curente, măcar a instituțiilor de învățământ și sănătate.
          Nu trebuie de asemenea să uităm că la acest sfârșit de săptămână a avut loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar Primăria a trebuit să asigure și birourilor secțiilor de votare condițiile corespunzătoarea desfășurării procesului electoral.
          Am solicitat Prefectului județului Mureș să efectueze, prin intermediul Corpului de control, verificarea modului de gestionare și soluționare a situației create. De asemenea, ne vom adresa instanței judecătorești în vederea stabilirii prejudiciului creat și atragerea răspunderii patrimoniale a SC Compania Aquaserv SA.
          Ca primar al acestui oraș nu permit ca cetățenii Municipiului Reghin să fie tratați cu atâta lipsă de respect,  cei care se fac vinovați trebuie să răspundă.
          În cazul în care demisia întregii conduceri SC Compania Aquaserv SA nu are loc până la data de 05.11.2014 voi propune Consiliului Local Reghin retragerea reprezentantului nostru din AGA.

Primar,                            
Precup Maria      
Viceprimar, 
Gliga Daniel-Gabriel