Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

27-01-14 10:59

Având în vedere căderile abundente de zăpadă din ultimele zile și previziunile meteorologice din perioada imediat următoare, Primăria Municipiului Reghin roagă reghinenii să acționeze în sensul curățirii trotuarelor, în scopul prevenirii accidentărilor.

          În acest sens invocăm art. 7 din Hotărârea de Consiliu Local  nr.15/1992  – modificată, conform căreia  proprietarii, administratorii și chiriașii imobilelor sunt obligați de câte ori este necesar să asigure curățirea trotuarelor de zăpadă și gheață și să execute desfundarea rigolelor.
          Zăpada și gheața se vor depozita pe partea carosabilă a arterelor de circulație, la 30 cm de bordurile de trotuar, lăsând libere gurile de scurgere ale canalelor, fără a stânjeni circulația autovehiculelor pe carosabil. 
          Este interzisă scoaterea pe stradă ori pe trotuar a zăpezii și gheții din curți.
          Acoperișurile, terasele, balcoanele, jgheaburile și burlanele vor fi curățate de zăpadă și de țurțuri de gheață, iar gurile de scurgere se vor desfunda, ori de câte ori este necesar.
          Nerespectarea acestor prevederi, se amendează de către Serviciul Poliția Locală Reghin, cu sume cuprinse între 300 şi 500 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 500 şi 1000 lei pentru persoanele juridice.
          Mulțumim tuturor cetățenilor care și-au curățat trotuarele de zăpadă, gheață și au desfundat rigolele.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Reghin