Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat

12-11-13 11:00

Iniţiativă cetăţenească

          În 16 octombrie 2013, Inițiativa Civică Reghin a depus la primăria municipiului Reghin un proiect de hotărâre de consiliu local, în sprijinul căreia au depus o listă a persoanelor care susţin acest proiect de hotărâre, cuprinzând nume, adresă, datele cărţii de identitate şi semnătura.
          Proiectul de hotărâre de consiliu local depus de către ONG-ul Inițiativa Civică Reghin are în vedere adoptarea unui nou procedeu de eliberare a certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție pentru activitățile cu impact asupra mediului, prin instituirea obligativității organizării unui referendum prin care cetățenii să fie de acord cu autorizarea acestor activități.
          În urma verificării datelor cuprinse pe aceste liste cu informaţiile de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Reghin, s-au constatat o serie de neconcordanțe – informaţii eronate sau lipsă.
          Ca urmare, pentru a clarifica aceste situaţii, primăria municipiului a invitat punctual persoanele cu privire la care figurau neconcordanțe, la sediul instituției.
          Scopul invitației a fost de a verifica, împreună cu persoana de pe lista de susținători, informațiile eronate sau lipsă de pe formular, și acțiunea a avut în vedere doar semnatarii care apăreau pe liste cu date lipsă sau greşite ale adresei sau cărţii de identitate.
          Procedura prevăzută de lege prevede ca şi pas următor intrarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre în forma depusă de către iniţiatorii acesteia.