Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

13-06-13 15:35

Mesajul primarului municipiului Reghin, Maria Precup, cu ocazia „Zilei Eroilor”

          Există, pe parcursul unui an, momente în care suntem aproape de faptele de glorie ale eroilor noștri şi încercăm să înţelegem motivaţiile care au stat în spatele viziunii și puterii de sacrificiu a fiecăruia dintre aceștia.
          13 iunie este unul dintre aceste momente!
          Ziua Eroilor, fixată nu întâmplător tocmai în ziua Înălțării Domnului, este o sărbătoare pioasă, de aducere aminte. Este o zi în care ne adunăm pentru a depune flori în onoarea tuturor cunoscuților și necunoscuților, pe care doar Dumnezeu îi cunoaște, care și-au riscat existența pentru împlinirea unei chemări istorice, și din a căror sacrificii s-a închegat neamul și țara noastră. Este o zi în care trebuie să arătăm recunoștința noastră pentru cei care au adus împlinirea unui vis de veacuri al poporului român.
          Se cuvine să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate încercările și dramele care au încercat poporul român, și să onorăm pe cei cărora le datorăm străduința de a croi în viitor un drum mai fericit, inspirat din gloria lor.
          Eforturile lor ne obligă pe fiecare dintre noi să dăm dovadă de curaj, demnitate, patriotism nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte, și nu numai în această zi aniversară ci mai ales în zilele și faptele noastre viitoare.
          Cred că nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Iar astăzi, suntem aici ca să recunoaștem trecutul, să știm cine suntem astăzi și cine vrem sa fim în viitor!
Maria PRECUP – primarul municipiului Reghin