Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

12-06-13 14:28

Informare APIA pentru cei care au depus cereri de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică pentru anul 2012

          Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș din 10 iunie 2013, adresat tuturor celor care depus cereri de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică pentru anul 2012, plafonul total maxim alocat pentru plafonul total maxim alocat pentru plățile anuale suplimentare în anul 2012 este de 7.050.000 euro (5.727.000 euro pentru producția vegetală și 1.323.000 euro pentru creșterea animalelor).
          Cuantumul plății anuale suplimentare/exploatație se calculează de către APIA, după finalizarea tuturor verificărilor, prin raportarea plafonului alocat pentru fiecare sector la numărul exploataţiilor eligibile, având în vedere plata anuală suplimentară maximă/exploatație pentru fiecare categorie de dimensiune a exploatației. În cazul în care plafonul solicitat depășește plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuală suplimentară maximă/exploatație se diminuează procentual cu aceeaşi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatației ale sectorului respectiv.
          Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute pentru acordarea ajutorului specific și/sau a cerințelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea şi înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori în România poate atrage, după caz, reducerea/excluderea de la plată, respectiv penalităţi/sancţiuni multianuale, în conformitate cu OMADR nr. 17/2011, cu modificările şi completările ulterioare și OMADR nr. 161/2012.