Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

12-06-13 12:26

Inspecția animalelor din exploatații nonprofesionale în perioada mai-iulie 2013

          Potrivit adresei Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș nr. 4093 din 31.05.2013, în perioada mai – iulie 2013 și octombrie – noiembrie 2013, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți și medicii veterinari zonali vor efectua acțiuni privind inspecția animalelor din exploatații nonprofesionale. Obiectul acestor inspecții constă în verificarea respectării de către deținătorii de animale a cerințelor legale în materie de gestionare a obligațiilor referitoare la identificarea, înregistrarea și asigurarea statusului de sănătate pentru animalele pe care le dețin, în cazul în care se vor constata neconformități putându-se impune măsuri legale.
          Rugăm crescătorii de animale să consulte Adresa Consiliului Județean Mureș (aici) și Adresa Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș atașate (aici: 1,  2,  3. ), pentru a lua la cunoștință de obiectul acțiunilor de control precum și de obligațiile pe care le au în baza legislației în vigoare în materie.
          Îndeplinirea acestor obligații sunt de deosebită importanță pentru a preveni comiterea unor abateri de la legislația din domeniu în vigoare și reducerea plăților sau excluderea de la plată, a subvențiilor sau a altor facilități financiare oferite de statul român sau de fonduri europene.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Reghin.