Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

10-05-13 13:23

Primarul Municipiului Reghin la Simpozionul Naţional organizat de Asociaţia Creştină a Femeilor Ortodoxe din România

          Maria Precup, primarul municipiului Reghin, va participa în 11 - 12 mai 2013 la lucrările din cadrul Simpozionului Naţional organizat de Asociaţia Creştină a Femeilor Ortodoxe din România ce urmează să se desfăşoare la Protopopiatul Ortodox Reghin.
          Evenimentul, la care şi-au anunţat participarea Î.P.S. Arhiepiscop Irineu Pop al Alba Iuliei alături de alţi peste 30 de invitaţi prestigioşi din toată ţara, se încadrează în programul cadru naţional „Anul 2013, anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod pentru marcarea împlinirii a 1700 de ani de la Edictul de toleranţă religioasă de la Milano (313).
          Primarul municipiului, Maria Precup, va lua cuvântul din partea municipalităţii la deschiderea Simpozionului ce va avea loc la Biserica „Înălţarea Domnului” din P-ţa Petru Maior, începând cu ora 09:30, urmând să asiste la prezentarea lucrărilor anunţate.
          Temele propuse spre dezbatere de către organizatori şi participanţi includ: rolul femeii creştine în societatea contemporană, viaţa Sfintei Împărătese Elena - model al mamei creştine, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – 1700 de ani de creştinism, Imperiul Roman în timpul Împăratului Constantin cel Mare ş.a.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Reghin.