Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Primarul Municipiului Reghin a participat la Conferinţa europeană privind violenţa domestică

22-04-13 14:21

Maria Precup, primarul municipiului Reghin a participat pe data de 10 aprilie 2013 la audierile de la Parlamentul European privitoare la Convenţia de la Istanbul asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeii şi violenţei domestice.

          Întânirea de la Bruxelles a fost organizată de grupul Socialiştilor şi Democraţilor europeni din Parlamentul European, iar la prelegeri au participat europarlamentarul social-democrat Corina Creţu în calitate de speaker, doamna deputat Aurelia Cristea, doamna Zita Gurmai – preşedinta organizaţiei de femei a Partidului Socialiştilor Europeni, domnul Hannes Swoboda – preşedintele grupului socialiştilor din PE, precum şi alţi înalţi oficiali europeni.
          Organizaţia naţională a femeilor social democrate a fost reprezentată de doamna ministru Rovana Plumb, iar din delegaţia română au făcut parte preşedintele organizaţiilor judeţene de femei ale PSD, alături de primarul municipiului Reghin, doamna Maria Precup.
          Participarea dnei Maria Precup la acest eveniment vine în continuarea programelor deja initiate de promovare a femeilor în poziţii cheie, de decizie. Implicarea formatorilor de opinie şi a persoanelor cu putere de decizie reprezintă unul dintre primii paşi în reuşita acestui proiect international şi în eradicarea fenomenului de violenţa domestică asupra femeii.
          Reprezentarea municipiului Reghin prin prezenţa dnei primar Maria Precup la aceste audieri arată încă o data deschiderea municipiului şi a locuitorilor acestuia către spaţiul european şi internaţional, către globalizarea din zona drepturilor omului, în particular drepturile femeii, către principiile egalităţii de şanse şi nediscriminării consacrate la nivelul legislaţiei române.