Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

13-12-12 12:35

Având în vedere căderile abundente de zăpadă din ultimele zile şi previziunile meteorologice din perioada imediat următoare, Primăria Municipiului Reghin roagă reghinenii să acţioneze în sensul curăţirii trotuarelor, în scopul prevenirii accidentărilor.

          În acest sens invocăm art. 7 din Hotărârea de Consiliu Local  nr.15/1992  – modificată, conform căreia  proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi de câte ori este necesar să asigure curăţirea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă şi să execute desfundarea rigolelor.
          Zăpada şi gheaţa se vor depozita pe partea carosabilă a arterelor de circulaţie, la 30 cm de bordurile de trotuar, lăsând libere gurile de scurgere ale canalelor, fără a stânjeni circulaţia autovehiculelor pe carosabil.
          Este interzisă scoaterea pe stradă ori pe trotuar a zăpezii şi gheţii din curţi.
          Acoperişurile, terasele, balcoanele, jgheaburile şi burlanele vor fi curăţate de zăpadă şi de ţurţuri de gheaţă, iar gurile de scurgere se vor desfunda, ori de câte ori este necesar.
          Nerespectarea acestor prevederi, se amendează de către Serviciul Poliţia Locală Reghin, cu sume cuprinse între 300 şi 500 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 500 şi 1000 lei pentru persoanele juridice.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Reghin