Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

11-10-12 14:59

privind "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" 13 OCTOMBRIE 2012 "ALARMĂ LA DEZASTRE"

          În urma aprobării date de primarul municipiului Reghin, data de 13 octombrie 2012 – "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", va fi marcată şi în Municipiul Reghin prin declanşarea sistemului de alarmă, în data de 12.10.2012, ora 10.00.
          Semnalul introdus va fi: „ALARMĂ LA DEZASTRE”.
          Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE” se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
          Durata fiecărui semnal de alarmare va fi de de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
          Potrivit rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie  este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Aceasta se sărbătoreşte în scopul conştientizării indivizilor şi comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea.
          Vă mulţumim pentru înţelegere

Biroul de presă
Primăria Municipiului Reghin