Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

13-09-12 14:15

Primăria Municipiului Reghin prin Biroul Cadastru si Registru Agricol aminteşte potentialilor beneficiari si publicului interesat, că la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mures mai pot depune cerere de plată aferentă anului 2012 în cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate”, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), până la data de 21 septembrie 2012.

De acest sprijin comunitar pot beneficia producătorii agricoli constituiţi potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 - crescători de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii cu rase de carne.
Solicitantul trebuie să depună o singură cerere pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de la ANSVSA), la centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale.

Legislaţie:
•Regulamentul (CE) nr 73/2009 de stabilire a unor norme comune pentru agricultori în cadrul Politicii Agricole Comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori;
•Regulamentul (CE) nr.1122/2009 de stabilire a normelor de aplicare a Reg. (CE) nr.73/2009.
•Hotărârea de Guvern nr.796/2012 (modificată şi completată) privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate.

Pentru Informaţii suplimentare, accesaţi pagina oficială WEB a Agenţiei, la adresa: http://www.apia.org.ro/buget_FEGA.htm 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului  Reghin