Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

COMUNICAT

09-05-12 12:50

PRIVIND PROGRAMUL LET' S DO IT ROMANIA „ZIUA DE CURĂŢENIE NAŢIONALĂ” 12 MAI 2012

          “Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă că mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă, asta nu înseamnă că ei nu erau acolo. Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus ”Stop!” şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din România? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată, că am scris istorie, că am acţionat împreună măcar pentru o zi! Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost şi tu unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara! “Let`s Do It!” inseamna curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării“.
          Primăria Municipiului Reghin prin Programul - Let`s Do It, Romania!” te aşteaptă la Ziua de Curăţenie Naţională pe 12 mai 2012. “Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în Romania care şi-a propus curăţarea mormanelor de gunoi produse de oameni în toate zonele naturale, într-o singură zi. 
          În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.

Cum puteţi da o mână de ajutor

          Persoanele interesate să participe sau să sprijine această campanie o pot face atât înscriindu-se pe www.letsdoitromania.ro ca participant activ în echipa de organizare, cât şi la sediul Primăriei Municipiului Reghin, camera 3, ca participant direct la acţiunile care se vor desfăşura în municipiul Reghin la data de 12 mai 2012.
          Vă aşteptăm într-un număr cât mai mare, să fim împreună pentru un oraş mai curat.

Biroul de Presă
Primăria Municipiului Reghin