Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

INVITAŢIE

11-01-12 10:44

Acordându-se o deosebită apreciere operei marelui poet român Mihai Eminescu, locului si rolului său în contextul patrimoniului cultural si de recunoastere a genialităţii, data de 15 Ianuarie - ziua de nastere a poetului - a fost declarată, prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010, “Ziua Culturii Nationale”.

          Primăria Municipiului Reghin are deosebita plăcere să invite iubitorii de cultură să participe la evenimentele organizate în colaborare cu Instituţiile de Cultură la programul dedicat „Zilei Naţionale a Culturii”.
          Manifestările vor avea loc sâmbătă 14 ianuarie 2012, la Biserica Înalţarea Domnului şi la Sala de Cultură George Enescu din Municipiul Reghin după următorul program:
-ora 16.00: slujbă de pomenire a ziditorilor de cultură naţională, la biserica cu hramul „Inălţarea Domnului”, şi depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu;
-ora 17.00, prezentarea expoziţiei „Icoana din Fereastră”, care va fi urmată de un spectacol de muzică şi poezie, de un simpozion şi de o prezentare de carte la Sala de Cultură George Enescu din Municipiul Reghin.
          Dorim astfel, ca Ziua Culturii Nationale si marcarea nasterii marelui poet Mihai Eminescu să reprezinte un moment al reunirii românilor de pretutindeni în jurul valorilor nationale, să devină un adevărat prilej de mândrie şi de cinstire a Limbii şi Literaturii Române.

Vă aşteptăm cu drag 

Biroul de Presă
Primăria Municipiului Reghin
Tothi M. Ioan