Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat de presă

10-08-11 14:15

În atenţia celor interesaţi

          Vă comunicăm faptul că în şedinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Reghin, din data de 04.08.201, s-au adus modificări în beneficiul cumpărătorilor privind vânzarea apartamentelor din „Blocul cu 120 apartamente, minim 1500 mp. spaţii comerciale si minim 45 de garaje situate in Reghin, cartierul Unirii nr. 57, jud. Mures”.
          Astfel, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Reghin au fost aprobate schimbarea de destinatie a spatiilor de la parterul imobilului “Bloc de locuinte cu minim 120 apartamente, minim 1.500 mp spatii comerciale si minim 45 de garaje in Municipiul Reghin”, din garaje in spaţii comerciale, birouri, show room, etc.
          Inchirierea  spatiului  prevazut la art. 1 din hotarare se va face in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, republicat cu modificarile si completarile la zi.
          S-a aprobat modificarea Anexei 1 a H.C.L.Reghin nr. 83/29.07 2010 – cu urmatorul continut:
          -plata integrala a apartamentului/garajului sau spatiului comercial in termen de 5 zile lucratoare de la adjudecare;
          -plata in rate cu un avans minim de 10% din pretul de adjudecare si cu rate esalonate, pe maxim 240 de luni. Avansul va fi achitat in termen de maxim 5 zile lucratoare de la adjudecare, la caseria sau in contul RAGCL.”;
          -pentru persoanele care intentioneaza sa achizitioneze o locuinta prin Programul - Prima casa - prin plata in rate cu un avans minim de 5% din pretul de adjudecare si cu rate esalonate, pe maxim 30 de ani.” (potrivit modificarilor si completarilor aduse articolului 1 din OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa",  prin OUG nr. 33 / 30.03 2011).
          De asemenea s-a aprobat ca pentru locuinţe chiria sa fie purtatoare de TVA. Aceste modificări şi completări vin în sprijinul locuitorilor Municipiului Reghin, care doresc să achiziţioneze un apartament sau un spaţiu comercial în “Blocul de locuinte cu minim 120 apartamente…”;

Primar,       
Ing. Nagy András

Secretar,
Gabriela Koss