Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Sărbătoarea Bradului în Municipiul Reghin

20-12-10 10:53

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Reghin au organizat în cursul zilei de 17 decembrie 2010, în Parcul Central, Festivalul „Colindelor de Crăciun” şi a „Fulgilor de Nea”, cu participarea instituţiilor de învăţământ şi de cultură din municipiu, evenimente care au debutat în jurul orelor 14.00.

Evenimentul s-a derulat în paralel cu cel organizat la Muzeul Etnografic, tot cu începere de la ora 14.00, unde a avut loc Festivalul Datinilor „Vin Colindătorii”. În jurul orei 16.00, circulaţia din centrul munipiului a fost închisă traficului auto, pentru a permite grupului de colindători să se îndrepete spre centru şi să colinde pe străzi. Alaiul  în marşul său a înconjurat simbolic Piaţa Petru Maior, pentru a anunţa cetăţenii municipiului de apropierea Sărbătorilor de Iarnă şi a Naşterii Mântuitorului. 
Prezenţa Fanfarei municipiului a dezgheţat atmosfera, aceasta pregătind un program surpriză de colinde, invitând pe cei prezenţi să colinde împreună cu ei.
În Parcul Central pomii au fost pregătiţi speciali pentru acest moment deosebit, fiecare a fost împodobit cu ghirlande luminoase, a fost amenajată deasemenea o scenă, pe care fiecare grup de colindători au putut colinda, dansa şi susţine diferite obiceiuri, tradiţionale de Crăciun.
În jurul orei 17.00, în prezenţa domnului primar Nagy András, a doamnei viceprimar Maria Precup şi a copiilor prezenţi în număr foarte mare, s-au aprins liminiţele din bradul de Crăciun, care au anunţat venirea moşului şi a ajutoarelor sale care au împărţit tuturor celor prezenţi cadouri.
Grupurile de colindători, care şi-au anunţat prezenţa, au beneficiat de ospitalitatea şi de primirea călduroasă a gazdei acestui eveniment, acestea au fost primite în sala de şedinţe a Consiliului Local, cu daruri, cozonaci şi desigur cu un pahar de vin. Atmosfera a fost una de vis, de bună dispoziţie,  fiecare grup de colindători manifestându-şi dorinţa de a reveni şi în anul următor pentru a marca împreună Sărbătorile de Iarnă.   


Biroul de presă
Primăria Municipiului Reghin
Tothi Maksay Ioan