Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

25 octombrie Ziua Armatei - “Datorie, Onoare si Sacrificiu”

26-10-10 13:28

Primaria Municipiului Reghin a invitat luni, 25 octombrie, toti reghinenii sa participe la manifestarile prilejuite de omagierea Zilei Armatei.

          Manifestarile au debutat la ora 12.30. Alaiul a pornit din curtea Primariei, pe acordurile Fanfarei. A urmat un moment de reculegere în memoria soldatilor cazuti la datorie pe toate câmpurile de lupta. Au fost depuse coroane de catre reprezentantii unitatilor de pompieri, jandarmerie, politie si politie comunitara din municipiul Reghin, ai veteranilor de razboi, administratia locala, institutii publice si partide politice. Au luat cuvântul doamna profesor Cornelia Mera director a Gimnaziului de Stat “Augustin Maior”, despre însemnatatea zilei de 25 octombrie 1944 – 2010, a fost prezentat un scurt program cultural - artistic oferit de Casa de Cultura  „Dr. EUGEN NICOARA” si solistul de muzica populara Dumitru Gliga, în final, primarul municipiului Reghin ing. Nagy András în discursul sau a marcat profundul respect pentru soldatul român care a devenit emblematic prin cuvintele Datorie, Onoare si Sacrificiu.
          Cu toate ca în Municipiul Reghin nu mai exista o U.M sau o subunitate a M.A.N, manifestarile ocazionate de omagierea Zilei Armatei Române vor fi marcate de municipalitate în fiecare an.


Tothi Maksay Ioan
Purtator de cuvânt
Primaria Municipiului Reghin