Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Comunicat

22-05-09 08:42

Ziua Eroilor va fi marcată in municipiul Reghin printr-un eveniment comemorativ.

Primarul municipiului Reghin , ing. Nagy Andras a dispus organizarea unei manifestari in Parcul Central in data de 28 mai 2009, incepând cu ora 12. Manifestarea include depunerea de coroane la Monumentul Eroilor pe acordurile intonate de Fanfara municipiului şi un Tedeum oficiat de un sobor de preoţi din oraş. Reghinenii sunt invitaţi să participe la acest eveniment pentru a putea cinsti impreună memoria celor căzuţi de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă.
In Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului  este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. În această zi, in toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi intregirea neamului.
Prin hotărârile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înalţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească. Totodată, Legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţarii Mântuitorului Iisus Hristos, Ziua Eroilor, potrivit tradiţiei, ca Sărbatoare Naţională a poporului român.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Reghin