Româna Maghiara Engleza Franceză
Primaria Reghin
Primaria Reghin
Primaria Reghin

Valea Gurghiului- Valea Regilor

03-09-08 11:45

Primaria municipiului Reghin va invita sa participati la Festivalul de traditii, obiceiuri, voie buna si aer curat “ Valea Gurghiului- Valea Regilor”, care va avea loc la Ibanesti in perioada 6-7 septembrie 2008.

Manifestarea este organizata de Institutia Prefectului Judetului Mures impreuna cu Asociatia Comunitatilor Vaii Gurghiului din care  fac parte alaturi de municipiul Reghin comunele Ibanesti, Hodac, Gurghiu, Solovastru, Beica de jos si Chiheru de Jos. La organizarea festivalului partipa in calitate de partener si Consiliul Judetean Mures.
Sarbatoarea include expozitii cinegetice si etnografice, Cupa Pastravului, hanuri vanatoresti, concursuri, demonstratii de maiestrie si expozitii culinare traditionale.
Pe scena festvalului vor urca sambata membri ansamblului folcloric Muresul, Asociatia folclorica Reghin, solistii Sorin Pantea si Aurel Tamas precum si trupele Icar, Parlament, VH2. Seara se va incheia cu un foc de tabara.
Duminica , programul artistic include spectacole oferite de Ansamblul artistic Hora din Reghin, Ana Ilca Muresan si Vasile Soporan, Doru Pop, un concert extraordinar Nicolae Voiculet & Romania Project, precum si recitaluri Tabasco, Ducu Bertzi, Paula Seling si Nana.
Festivalul se va incheia cu un spectaculos foc de artificii.
Pentru buna desfasurare a acestei sarbatori Consiliul Local al municipiului Reghin a alocat suma  de 250 000 de lei.